สูตรอาหาร : ก๋วยเตี๋ยวผัดไทยใส่ไข่




ส่วนผสมน้ำปรุงผัดไทย

- น้ำมะขามเปียก 2 ถ้วยตวง
- น้ำปลาดี 1 ถ้วยตวง
- น้ำตาลมะพร้าว 1 ถ้วยตวง
- น้ำตาลทราย 1 ถ้วยตวง

วิธีทำ น้ำปรุงผัดไทย

ผสมน้ำมะขามเปียน น้ำปลาดี น้ำตาลมะพร้าว และน้ำตาลทรายเข้าด้วยกัน ตั้งไฟ เคี่ยวพอข้นเล็กน้อย แล้วยกลง


ส่วนผสม ผัดไทย (สำหรับ 1 จาน)

- ก๋วยเตี๋ยวเส้นเล็ก สำหรับผัดไทย 50 กรัม
- กุ้งแห้ง 1-2 ช้อนโต๊ะ
- หัวไช้โป๊สับละเอียด 1 ช้อนโต๊ะ
- เต้าหู้แข็งหั่นเป็นชิ้นสี่เหลี่ยมยาวพอควร 1 ช้อนโต๊ะ
- ถั่วลิสงคั่วบดหยาบ 1 ช้อนโต๊ะ
- ถั่วงอก 100 กรัม
- ต้นกุยช่าย 2 ต้น
- หอมแดงทุบสับละเอียด 1 ช้อนชา
- น้ำปรุงรสผัดไทย 1/4 ถ้วยตวง
- น้ำเปล่า 1/4 ถ้วยตวง
- ไข่ไก่ 1 ฟอง
- หัวปลีหั่นเป็นชิ้นยาว 1 ชิ้น
- ใบบัวบก 4-5 ใบ
- มะนาวผ่าซีก 1 ชิ้น
- น้ำมันหมูและน้ำมันพืช

วิธีทำ ก๋วยเตี๋ยวผัดไทยใส่ไข่
1. ล้างถั่วงอกเด็กรากแบ่งไว้รับประทานสด แบางส่วนที่เหลือไว้สำหรับผัด
2. ลอกใบเสียของต้อนกุยช่ายออก ตัดเหนือโคนขาวขึ้นมาประมาณ 2-2 1/2 นิ้ว ไว้รับประทานสด ส่วนที่เหลือหัดเป็นท่อนยาวๆประมาณ 1/2 นิ้วว ไว้สำหรับผัด
3. นำกระทะตั้งไฟใส่น้ำมันพืชและหอมแดงลงไปผัดพอหอม ใส่เส้นก๋วยเตี๋ยวเล็กลงผัด ใส่น้ำเปล่าผัดพอเส้นนุ่ม ใส่น้ำปรุงรสผัดไทย หัวไช้โป๊สับ เต้าหู้และกุ้งแห้ง ชิมรส พอรสดี แล้วเขี่ยวเส้นไว้ข้างกระทะ ใส่น้ำมันพืชเล็กน้อย ต่อยไข่ไก่ใส่ เขี่ยเส้นทับลงบนไข่ พอไข่สุกเหลือง กลับอีกด้านหนึ่ง ใส่ถั่งงอก ใบกุยช่าย และถั่วลิสง ผัดให้เข้ากัน ตักใส่จาก รับประทานกับผักสด เช่น ถั่วงอก ใบกุยช่าย หัวผลี ใบบัวบก มะนาว จัดให้สวยงามพร้อมพริกป่น

หมายเหตุ
- ถ้าจะนำก๋วยเตี๋ยวมาห่อไข่ให้กลอกไข่ไก่เป็นแผ่นบางๆ ตักผัดไทยใส่ตรงกลาง พับให้เป็นรูปสี่เหลี่ยมเหมือนทำไข่สอดไส้ เรียกว่า ก๋วยเตี๋ยวผัดไทยห่อไข่

Pad Thai sauce ingredients.
- 2 cup tamarind water.- Well, 1 cup sauce.- Sugar 1 cup coconut.- 1 cup sugar.
How to make Pad Thai sauce.
Well, sugar, fish sauce, tamarind juice, coconut champions. And sugar together and set fire to simmer to thicken slightly and lift it up.

Pad Thai ingredients (for a dish).
- Pad Thai noodles, thin lines for 50 grams.- 1-2 tablespoons dried shrimp.- Radish, minced 1 Tbsp.- Frozen tofu, cut into rectangular pieces 1 cup long enough.- 1 tablespoon coarsely ground roasted peanuts.- 100 g bean sprouts.- The two most Kuicheai.- 1 teaspoon finely chopped shallot smashed.- Pad Thai sauce 1 / 4 cup.- Water 1 / 4 cup.- 1 egg.- 1 piece of banana blossom, cut into long pieces.- Leaf blade 4-5 Bawbk.- Cut a lemon slice.- Lard and vegetable oils.
How to make Thai egg noodles.
1. Rinse bean sprouts, all the roots are eaten fresh. แba the rest for the sauce.2. The application of the Shepherd Kuicheai out. White was a cut above the base, about 2-2 1 / 2 inch or eaten fresh. The rest of me is a long piece about 1 / 2 inch of the fry.3. Saucepan, heat oil and add onion, shallot, and stir well. Put the noodles into sauce. Add enough water to soften the line. Add Pad Thai sauce, tofu and dried shrimp, chopped radish flavor and taste good enough to rake the side of the pan. Put a little vegetable oil. Smash the egg. Rolling over onto the eggs. The egg is yellow. To the other side of the tank and regenerate the Kuicheai peanut sauce to dip them up to eat with fresh vegetables such as sprouts from the head of the new leaves Kuicheai Bawbk to offer with lemon pepper.
Note- If it comes wrapped in egg noodles, egg roll into thin sheets. Pad Thai dip into the middle. Folded into a rectangle, like a stuffed egg wrapped in a Thai noodle stir-fried egg.